Vanaf 1997 tot 2000 werkte ik voor de KRO-radio. Eerst als redacteur van Dingen die gebeuren, daarna als redacteur van het mediaprogramma Beeldspraak van KRO’s Vijfde Verdieping.
Van 1999 tot 2000 was ik verslaggever voor KRO’s Vijfde verdieping. In 2000 maakte ik in de aanloop naar de verkiezingen in Suriname reportages over bolletjesslikkers, de schoolstaking, verslaafdenzorg en het ouderenbeleid.
Mijn eerste reportages over Suriname dateren van 1998. Hieronder is een aantal reportages te beluisteren:
In de rubriek over bladen en bladenmakers maakte ik onder meer een reportage vanuit New York over het blad De Nieuwe Amsterdammer met de hoofdredacteur en RTL-correspondent Max Westerman.
Ouderen in Suriname hebben het zwaar. Het pensioen dat ze hebben opgebouwd is door de geldontwaarding niets meer waard. Ze hebben nauwelijks geld om te eten. De schrijver Clark Accord zamelde geld in om een Tafeltje-dekje-project op te zetten in Paramaribo: Jepi De. (KRO, uitzending 10 mei 2000)
De overheid kan vooralsnog niet veel doen voor verslaafden in Suriname. Het zijn particuliere, vaak religieuze organisaties die helpen bij het afkicken. (KRO, uitzending17 mei 2000)
Leerkrachten in Suriname staken, omdat ze al maanden geen salaris krijgen uitbetaald. De omstandigheden waaronder ze moeten lesgeven vinden ze erbarmelijk. (KRO, uitzending 24 mei 2000)
Eeuwenlang staken Hollanders de oceaan over op zoek naar betere economische omstandigheden. Ruim anderhalve eeuw geleden trokken boeren - in Suriname boeroe's genoemd - uit Nederland naar Suriname om daar een bestaan op te bouwen. Dat viel lang niet mee. Een portret van de Boeroe-familie Van Ravenswaay (KRO, 1998)
De Hollandse Jenny Muller vertrok in de jaren 70 naar Suriname om zendelingenwerk te verrichten. Toen ze ontdekte dat er weinig gedaan werd voor gehandicapte kinderen, zette ze een tehuis op: De Ruimte. (KRO, 1998)